1149 Budapest, Mogyoródi út 47.

H - P 10:00-19:00 | Szombat: Igény szerint

+36 70 618 4137

cellulit

Narancsbőr elleni cellulitmasszázs kezelés

A cellulitmasszázs legfőbb célja a narancsbőr által érintett területek állapotának helyreállítása, a kezelt testfelületetek felszínének egyenletesebbé, simábbá tétele, a testkontúr javítása és a test karcsúsítása. 

Mindezek mellett a cellulitmasszázs jó hatással van az egész szervezet működésére, mivel elősegíti a test méregtelenítési folyamatait.

Azoknak ajánljuk a cellulitmasszázs kezelésünket:

Árlista

Hány kezelés ajánlott?

A cellulitmasszázst célszerű kúraszerűen alkalmazni, érdemes legalább 10 alkalmas kezelés sorozaton részt venni, hogy elérjük a kívánt eredményt. Emellett szükséges a sok folyadék, illetve a megfelelő táplálékok, ételek fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás. Hogy kinek mennyi testmozgásra van szüksége, az függ a cellulit mértékétől, illetve attól, hogy milyen eredményt szeretne elérni.

Kiknek és mikor nem ajánljuk a cellulitmasszázst?

Mi a cellulit?

A narancsbőr vagy más néven cellulit, a bőr alatti kötőszövetben található lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést adva az érintett bőrterületnek.

 

A narancsbőr a felnőtt nők körülbelül 90%-át érinti.

 

Elsősorban a csípőtájon és combokon jelentkezik, de előfordulhat a vádlin, a hason és a felkaron is.

 

A cellulita bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. Hátterében a nyirokrendszer elégtelen működése áll. A rugalmas rostok megnyúlása, a bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódnak az anyagcsere-salakanyagok. A salakanyagoktól felduzzadt zsírsejtek akadályozzák a szövetfolyadék útját, így a megfelelő anyagcsere, a méreganyagok kiválasztódása akadályozva van.

 

Röviden fogalmazva a cellulit a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémája, vizenyője, melynek oka a sejtekben felhalmozódott sok toxikus anyag. Fogyókúra általában azért nem megoldás, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír, hanem víz.

A cellulit 3 fázisa

Az első fázisban a narancsbőr csupán a bőr összenyomásával válik láthatóvá.Ennél az állapotnál még könnyebb a folyamat visszafordítása. Nagyon sokat segíthet a masszázs, a különböző mozgásformák, különösen azok a mozdulatok fontosak, amelyek az adott terület izmainak erősítését célozzák. A bőr feszességének visszanyerésében segítségünkre lehet még a bőrradírozás, a hideg-meleg váltózuhany, esetleg valamilyen cellulit ellenes, bőrfeszesítő krém használata.

 

Második fázisról akkor beszélünk, amikor álló helyzetben már látható a narancsbőr, fekvő helyzetben azonban kisimul a bőr. Ez már valamivel előrehaladottabb állapot, több időt és erőfeszítést igényel, hogy visszaállítsuk a bőr eredeti állapotát. Itt már egyértelműen szükség van a masszázsra, a mozgás önmagában nem elegendő. Szükséges, hogy a megeddzük a bőrt is, hogy visszanyerje tónusosságát, feszességét. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk és egészségesen étkezzünk.

 

A harmadik fázisban nem csak álló helyzetben, hanem már fekve is látható az elváltozás. Ebben a fázisban már fontos külön figyelmet szentelnünk a kötőszövet regenerálására is. A kötőszövet fontos szerepet tölt be testi funkcióink működésében. Részt vesz a tápanyagellátásban, az anyagcseretermékek kiválasztásában és elszállításában. Ha a kötőszövetben túl sok salakanyag halmozódik fel, nem tudja ellátni funkcióját és ez egészségkárosodáshoz vezethet. Érdemes tartaniuk egy tisztítókúrát vagy böjtöt (természetesen megfelelő szakember ellenőrzése mellett), vagy legalábbis szelektálnunk a szervezetünkbe bevitt táplálékok között. Ma már nagyon nagy a kínálat különféle egészséges élelmiszerekből és nem kell, hogy olyan dolgokat fogyasszunk, amiket nem szeretünk. Biztosan meg tudjuk találni azokat az ételeket, amik örömünkre és egyben az egészségünkre is szolgálnak.

 

A kötőszövetet erősíthetjük még masszázzsal, mozgással, különböző erre a célra készült kozmetikai készítményekkel.

Miért alakul ki a cellulit?

Acellulit kialakulásában nagy szerepe van a mozgásszegény életmódnak, a fogyás-hízás gyakori váltakozásának, a nem megfelelő mennyiségű folyadékivásnak, illetve olyan táplálékok fogyasztásának, melyek kedvezőtlenül befolyásolják az anyagcserénket. A túl sok cukor, vagy a tartósítószerekkel teli ételek fogyasztása nagyban segíti a narancsbőr kialakulását, mivel a szervezetbe kerülő káros anyagok a zsírszövetben rakódnak le.

 

A kevés mozgás és a helytelen táplálkozás hatására a kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata növekszik, a salakanyagok egyre nehezebben tudnak kiürülni a szervezetből. Ennek hatására a bőr megváltozik, narancshéj-rajzolatúvá, súlyosabb esetben hideg tapintásúvá válik. Ez nem csak esztétikai probléma, hanem jelentősen rontja a vér és nyirokkeringést, hosszútávon pedig a kötőszövet elgyengülését okozza.

 

A bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódik a salakanyag. A cellulites testrészben nyirokpangást, később értágulatot, érkárosodást okozhat a nyirokáramlás zavara.

 

A narancsbőr keletkezése mögött állhat még a szervezet hormonális egyensúlyának megbillenése is.Az olyan hormon tartalmú készítmények, mint például a fogamzásgátló tabletta is okozhatja a cellulit kialakulását.

A cellulitmasszázs hatásai

1. A masszázs serkenti a véráramlást, és ezáltal biztosítja, hogy a sejtek elég tápanyagot kapjanak ahhoz, hogy megfiatalodjanak, és így több oxigénhez jutva megújuljanak.

2. A narancsbőr elleni masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat, így a kezelt felületek egyenletesebbé, kontúrosabbá válnak.

3. A masszázs segítségével gyorsabb lesz a folyadékáramlás és a szervezet könnyebben szabadul meg a sejtekben feleslegesen eltárolt vízmennyiségtől

4. A cellulitmasszázs következtében a sejtek között felhalmozódó mérgező anyagok is elmozdulnak, melyek megülnének a sejtek között, és nemcsak hogy károsítanák a sejteket, de a nemkívánatos narancsbőrt is látványosabbá tennék.

5. A masszázs hatására a hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőrhőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.

6. A dörzsölő fogások hatására fokozódik a hámképzés, az elhalt hámsejtek a bőrről leválnak, ami fokozza a mélyebben fekvő fiatal sejtek növekedését. Fokozódik a bőr rugalmassága, a faggyú- és verejtékmirigy-elválasztás, ami a hőszabályozó folyamat kiegyensúlyozottabb működéséhez vezet. A bőr felszíne megtisztul, felfrissül, regenerálódik.

7. A vérkeringés helyi élénkítése csökkenti a passzív vérbőségből eredő keringési zavarokat és a vénás erek keringése is javul.

8. A rendszeres masszázs megváltoztatja a zsírszövet eloszlását.


A cellulitmasszázs összességében javítja a testkontúrt, karcsúsít, feszesíti és selymesebbé teszi a bőrt, csökkenti a kialakult gödröcskéket.

Varga Melinda

ACCESS BARS ÉS ACCESS FACELIFT KEZELÉSEK