1149 Budapest, Mogyoródi út 47.

H - P 10:00-19:00 | Szombat: Igény szerint

+36 70 618 4137

viber_kép_2022-12-07_17-15-02-675

Shiatsu masszázs kismamáknak

A várandósság egy különleges állapot.

Ebben az időszakban alapvető változások történnek, melyekhez a kismamának fizikailag, érzelmileg, mentálisan és energetikailag kell alkalmazkodnia egyidőben.
A baba minden pillanatban növekszik és a kismama teste is állandó változáson megy keresztül. Ez a folyamat azonban megterhelő is amellett, hogy gyönyörű és örömteli állapot.
Az anyaság már a fogantatás előtt elkezdődő folyamat. A szülés fizikailag a legrövidebb, de igen megterhelő része, majd a szervezet visszarendeződése még hosszú hónapokat vesz igénybe.
Az új „feladatok”, a baba táplálása, gondozása, a napi tevékenységek összehangolása, a megváltozott családi kapcsolatok harmonizálása sokszor nem könnyű egy kismamának.
A keleti filozófia a terhességet elsősorban spirituális folyamatnak tekinti, melynek ideje alatt a nőnek vissza kellene vonulnia és testének harmóniájára koncentrálnia.

Hogyan lehetünk hatással a várandósság során nehézséget okozó változásokra?

Hogyan lehet harmónikusabb minden, ami ilyenkor a bennünk történik?

A válasz és a megoldás lehet a shiatsu masszázs, melynek során a kismama és a baba jó közérzetét támogatjuk.
A várandósság elején fellépő émelygés, később a gerinc és a medence megváltozott terhelése miatti gyakori fájdalmak a shiatsu terápiával csökkenthetők.
A shiatsu holisztikus kezelési módszer, segíti az energia-, a vér-, víz-, és a táplálék elosztását, áramlását, ezáltal testi-lelki harmóniát teremt.
A magzat növekedésének minden fázisában más és más módon segíti a shiatsu gyógyász ezt a folyamatot.
A várandósság teljes ideje alatt alkalmazható a shiatsu. A kezelések során segítjük az anyát, hogy könnyedén kapcsolódjon saját testével és a babával.
A kismama érintésével ugyanúgy a pocaklakóval is felvesszük a kapcsolatot. A nyugtató érintések által stabilizáljuk az érzelmi állapotot, oldjuk a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos félelmeket.
A testi, lelki, energetikai változások okozta nehézségeket enyhítjük, a terheltség érzését csökkentjük, amit lehet, meg is szüntetjük.

Amiben a shiatsu a várandósság alatt segíteni tud:

Az első trimeszterben (0.-12. hét):

A második trimeszterben (13.-28. hét):

A harmadik trimeszterben (29.-40. hét):

A kezelések kényelmes pozíciókban, a kismamák alkatához, a nehézségeik csökkentéséhez igazodva történnek.

Fodor Angéla

Shiatsu / Gerinctréning

Ásó Zsófia

Shiatsu