1149 Budapest, Mogyoródi út 47.

H - P 10:00-19:00 | Szombat: Igény szerint

+36 70 618 4137

flowzone-1-9

Lágylézer Terápia

A lágylézer terápiát több, mint 50 éve használják eredményesen az orvostudományban. Közel 100 kórkép esetén bizonyult hatásosnak, melyet klinikai kutatások és esettanulmányok támasztanak alá.

Miért hatékonyak a lézerek ilyen sokféle betegségre?

Mert sejtszinten fejtik ki hatásukat. A lézerfény gerjeszti a sejtjeink fényérzékeny molekuláit, ezáltal optimalizálja a mitokondriumok oxigén ellátását, javítja a sejtlégzést, ami fokozza az energia (ATP)

termelést.

Az elmúlt évtizedekben a sportorvosok a lágylézereket főleg a sportsérülések kezelésére alkalmazták, de a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a lézeres kezelés más területeken is rendkívül

hatékony.

flowzone-1-15

Az általam használt professzionális orvosi lágylézer készülék 1800 mW teljesítmény mellett 808nm-es (infravörös) hullámhosszon dolgozik. Ezen kiemelkedő paramétereinek köszönhetően biológiai hatása egyedülálló, akár a test 10 cm-es mélységében is érvényesülhet.

 

A lézer fény biostimulációs hatásánál fogva beindítja, valamint gyorsítja a szervezet gyógyulási folyamatait. Fokozza a vér oxigén megkötő képességét, így növeli a vér oxigén szintjét. Javítja a vér- és nyirokkeringést, serkenti a sérült szövetek regenerációját. Csillapítja

a fájdalmat, csökkenti a gyulladást, a duzzanatot.

A lágylézer terápia igen hatékonyan alkalmazható számos területen, egyebek közt:

flowzone-1-19

A hegkezelés / sebgyógyulás hatékonyságának fokozása érdekében egy speciális, ehhez a készülékhez kifejlesztett gélt használok, amelynek hatóanyagai:

  • Béta glükán: aktiválja az immunsejteket a bőrben. Fokozza a bőr védekező és regenerációs képességét, fényvédő hatást biztosít. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hozzájárul a puhább bőr kialakulásához. Gyulladásgátló hatásának köszönhetően kiválóan alkalmas az érzékeny bőr nyugtatására.
  • Stabilizált oxigén: extra oxigént ad a bőrhöz, így fokozza a bőr megújulását. Hatékonyan növeli és fenntartja a kollagén termelést. Lelassítja az öregedési folyamatot. Megtartja és javítja a bőr nedvességtartalmát.
  • Hidraulizált kollagén: forrást biztosít a kollagén rostok építéséhez. Javítja a bőrrugalmasságát.
  • Phantenol: lágyító és hidratáló hatással bír.

Lágylézer hatások a sportban:

Az edzések, versenyek előtt infravörös (808-830nm) lézer besugárzás, javítja az izmok teljesítő képességét, késlelteti az izomfáradtság kialakulását és szignifikánsan csökkenti a tejsav

koncentrációt.

A sport előtti lézerbesugárzás javítja az izomsejtek mitokondrium funkcióját, ezzel elősegíti a hatékonyabb oxigén ellátást. Ezen felül a lézerfény hatására javul az izmok vérellátása is, fokozódik a

mikroocirkuláció és a tápanyag ellátás.

A sportmozgás utáni lézer besugárzás elősegíti az izmok, szalagok gyorsabb regenerálódását.

Gyorsítja a tejsav lebomlását, csökkenti az izomláz mértékét.

A lézerfény fontos élettani hatása a gyulladás csökkentés, a traumás sérülések következtében kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulásának elősegítése, továbbá az akut illetve krónikus fájdalmak hatékony csillapítása.

 

További előnyös hatás a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag és izom szakadások gyógyulásának elősegítése.

 

A kutatások és a nagyszámú esettanulmányok megmutatták, hogy a lézerkezelés jelentősen gyorsítja a sportsérülések gyógyulási idejét, javítja a rehabilitáció eredményességét és csökkenti az újabbsérülés esélyét.

flowzone-1-17

A készülék az 4/2009.(III.17.) EüM rendeletet alapján a II. a orvostechnikai osztályba tartozó orvostechnikai eszköz:

  • EK tanúsítvány száma: 144783-18-09-05
  • Minőségirányítási rendszertanúsítvány száma: 144784-18-09-05
  • Tanúsító szervezet: CE Certiso Orvos- és Kórháztechnikai Ellenőrző és Tanúsító Kft. (NB 2409)

Dr. Dávid krisztina

Lelki Tanácsadás