Migrénes fejmasszázs

Kellemes, lazító masszázs a migrénes fejfájás kialakulásának megelőzésére

A migrénes fejfájás sokunkat érintő probléma. Akinek volt már benne része, az tudja, hogy mennyire megnehezíti a mindennapokat. Ez az intenzív, lüktető fájdalommal járó jelenség rohamokban jelentkezik, érkezését sokszor ún. aurajelenségek előzik meg, a szem előtt ugráló fények, akár látótérkiesések. A fájdalom megjelenése előtt jellemző az émelygés, hányinger, de előfordulhat arczsibbadás, heves szívdobogás, vagy hasmenés is.

Egészségközpontunkban a migrén kialakulásának megelőzésére egy speciális, erre a területre kifejlesztett masszázsfajtát alkalmazunk. 

Mi a migrén masszázs?

A kezelés lényege, hogy oldja a feszültséget, ellazítja az izmokat, megszünteti a kialakult izomcsomókat, helyreállítja a vér- és nyirokkeringést a fej, a nyak és a vállak területén.

Ennek eredményeképpen javul a sejtek oxigén és tápanyag ellátása, a felhalmozódott salakanyagok távozni tudnak és az izomtónus helyreáll.

A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést, segítenek az ellazulásban, ami pozitív hatással van az egész testünkre és a lelki állapotunkra is.

Amikor lazítunk, a kiegyensúlyozottság, az összhang irányába mozdulunk el. Újra feltöltődünk energiával, fizikailag és lelkileg is erősebbnek érezhetjük magunkat, ezáltal pedig sokkal rugalmasabban tudjuk kezelni a bennünket ért stresszhatásokat, melyek a fejfájás kialakulásában komoly szerepet játszhatnak.

A jóleső masszázs a bőrre is szépítő hatást gyakorol. Erősödik a faggyú- és izzadtságmirigyek kiválasztó munkája, a vérkeringés fokozódása által simábbá, üdébbé, rugalmasabbá válik a bőr.

A masszázs az immunrendszerre is erősítő hatást gyakorol a nyirokrendszer működésének serkentésén keresztül. Amikor a nyirokkeringés jól működik, beindul a szervezetünk öntisztító, méregtelenítő folyamata, ez pedig segíti az immunrendszer megfelelő működését.

Mennyi ideig tart a masszázs?

Igény szerint kérhető 30 perces, 45 perces illetve 60 perces masszázs.

Ár: 30 perc 5.000 Ft ; 45 perc 7.500 Ft; 60 perc 9.000 Ft

Hogyan történik a masszázs?

A masszázs a fej, az arc, a nyak, a mellkas és a hát felső részét érinti és egy masszázságyon történik, hason és háton fekve is.

A kezeléshez masszázsolajat használunk, melyhez igény szerint illóolajakat is adunk, mint például levendula, borsmenta, citrom vagy bazsalikom.

Az illóolajok fokozzák a masszázs kedvező hatásait, mivel nyugtató, görcsoldó, lazító vagy éppen frissítő, vérkeringés fokozótulajdonsággal rendelkeznek.

A masszázsra érdemes kényelmes ruhában érkezni, hogy a relaxáló hatást minél inkább élvezhessük.

Mi állhat a migrénes fejfájás hátterében?

 A migrénes fejfájás közvetlen kiváltó oka lehet a koponya területén lévő véredények izomzatának görcsös állapota, mely később elernyedésbe megy át. Mind a feszült, mind az elernyedt állapot véráramlási zavarokat válthatnak ki. Az összeszűkült erek megakadályozzák a salakanyagok eltávozását, ami fájdalomhoz vezethet.

A nyak területén kialakult és állandósult izomcsomók még inkább beszűkítik a vérereket és nyomást gyakorolhatnak az idegekre is tovább fokozva a fájdalmas tünetek kialakulását.

Az agyi véredények megzavart szabályozásában szerepet játszhatnakhormonális változások, anyagcsere problémák, nem megfelelő táplálkozás, bizonyos élelmiszerek fogyasztása, melyek feltételezett migrénkiváltók (pl. tiramin tartalmú élelmiszerek), a stressz, a túlhajszolt életritmus, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás stb.

A migrénes rohamokat kiváltó okok között lehetnek szervi elváltozások is, ezért minden esetben érdemes orvosi vizsgálatot végeztetni, hogy kideríthessük a fájdalom és az egyéb tünetek forrását.

Hasznos lehet, egy ún. fejfájás napló vezetése annak érdekében, hogy megismerjük a kiváltó okot vagy okokat, vagyis érdemes megfigyelnünk, hogy milyen helyzetben jelentkezik a fejfájás, milyenek az adott körülmények, milyen ételeket fogyasztottunk a fájdalom megjelenése előtt, milyenek az időjárási körülmények stb.

Amellett, hogy a már kialakult tüneteket enyhítsük, fontos, hogy a megelőzésre is figyelmet fordítsunk. Fizikai és lelki állapotunk javításának rendkívül fontos szerepe van, hiszen minél jobban érezzük magunkat a bőrünkben, minél inkább egészségesebbek és lelkileg kiegyensúlyozottabbak vagyunk, a fejfájás, a migrén annál ritkábban fog megjelenni és kellemetlenséget okozni.

 

Minden, amit a testi és lelki egészségünkért, a kiegyensúlyozott táplálkozásért, a rendszeres és minőségi alvásért, szervezetünk megfelelő oxigénellátásáért, illetve a stressz csökkentéséért  tudunk tenni, az a migrén elkerülésében is segíteni fog.