STRESSZOLDÁS

Access Bars® | Access Facelift® | Shiatsu kezelések

A stressz az élet része, ha természetes módon működik. Az állatvilágban úgyanúgy jelen van, szolgálja életben maradást. Az ember életében a harcok, a vadászat, a versenysportok, a vizsgák során hozzásegít a sikerhez. Korunk felgyorsult tempója, a siker hajszolása, megfelelés az elvárásoknak az élet különböző területein nagyon megkívánja a szimpatikus idegrendszer magas teljesítményét.
Stressz hatására megemelkedik az energiaszintünk. A szimpatikus idegrendszer aktivizálódik. Mindenki ismeri az „üss vagy fuss” kifejezést, ami a szimpatikus idegrendszeri állapot aktivitására utal. Az ilyenkor termelődő adrenalin hatására az izmokba áramlik a vér, a szervekben viszont csökken a vérellátás. Minden mozgósítható energiaraktárunk gyorsan elérhetővé válik a kortizol hatására, ami ilyenkor jelen van. Hozzájárul a zsír felhalmozódásához, a fehérje szétbomlásának kárára megnöveli a vércukorszintet, megnöveli az étvágyat, csökkenti a kalcium beépülését, csökkenti a sejtek inzulinérzékenységét, lassítja az izmok glükózfogyasztását.
Akkor mondható károsnak a stressz, amikor ez az állapot állandósul és nem vagyunk képesek kiengedni, elengedni a görcsöt, a feszültséget, a rohanást, a versengést, a félelmeket, aggodalmakat. A testünkben felhalmozódó stresszhormonok kifejtik hosszantartó hatásukat.

A krónikus stressz eredménye lehet:
• gyengült szellemi teljesítmény
• csökkenő pajzsmirigy tevékenység
• vércukorszint ingadozások
• csökkenő csontsűrűség
• csökkenő izomtömeg
• magasabb vérnyomás
• rosszabbul működő immunrendszer, gyulladásos folyamatok a testben
• növekvő mértékű hasi elhízás

A stresszhelyzetek megfelelő kezelését meg lehet tanulni, a kialakult kellemetlen hatásokat tudjuk csökkenteni, a tartóssá vált testi, lelki, szellemi tüneteket lehetséges enyhíteni vagy megszüntetni és helyreállítani az optimális működést.
Ezek után az egészségünk megőrzése, a harmónia fenntartása és a betegségek megelőzése a legfontosabb feladatunk.
Kedves leendő vendégünk, ha még nem jártál nálunk, a jó hír az, hogy a FlowZone központban hathatós segítséget adhatunk a fennálló problémák kezelésére, illetve magára a megelőzésre is. Minden egyes szolgáltatásunk külön-külön is megfelelő a stressz csökkentésére. Komplex stresszkezelő programunk extra hatékonysággal támogatja a hozzánk forduló vendégeink változását, amely egy boldogabb élethez segítheti őket.
Várunk szeretettel!

Shiatshu kezelések

A shiatsu a hagyományos, természetes keleti gyógymódokra épülő, azokból kifejlődött terápiás kezelési technika.

Többet akarok tudni