Mozgásmeditáció

Mozgással úgy tudjuk megzabolázni csapongó tudatunkat, hogy a testünk áramlásba kerül, így a flow állapot élménye elkerülhetetlen.

Meditálni oly sok módon lehet. A meditatív állapotba oly sok úton el lehet jutni.
Tapasztalatom szerint az Önmagunkhoz vezető út gyakran rövidebb, ha mozgásban vagyunk. Mozgással úgy tudjuk megzabolázni csapongó tudatunkat, hogy a testünk áramlásba kerül, így a flow állapot élménye elkerülhetetlen.

Az zene már önmagában segít, hogy közel kerüljünk magunkhoz, hogy találkozzunk lelkünk szépségével.A tánc alapvetően a jókedvség egyik kifejezőeszköze.

A táncmeditáció alapvetően egy szórakoztató kikapcsolási lehetőség a napi rutinból, az őrjítő forgatagból. Az egó háttérbe szorul és csak a ritmus, a dallamok és azok hullámzása, örvénye vezet bennünket.No és persze a célzott, bátorító, vagy nyugtató szavak ereje, ami megadja a nyugalmat, hogy tudatunk elhagyhassa ezt a valóságot.

Az emberek gyakran leülnek lótuszülésbe, hogy megtapasztaljanak hatalmasságokat, hogy szárnyaljanak, hogy elrugaszkodjanak a mindennapi tudatállapotuktól. Miközben, mire a gyakorlatuk végére érnek, nem érzik a lábukat a zsibbadtságtól. Ez az összeférhetetlenség nem áll fenn, amikor mozgásban vagyunk, hiszen tánc közben az energiák harmonizálódnak a testünkben. 

Lehetőség teremtődik a gondolatnélküliségre. Ha mégis jönnek, azok garantáltan inspirálóak lesznek és egy szebb jövőt festenek majd.

Amennyiben rám bízod magad,én mutatok egy lehetőséget a könnyedséghez, a felszabadult, boldogságérzéshez. „Kipárnázom” a teret, hogy relaxált állapotba kerülj. Vagy szárnyalj, ha kedved tartja. Hogy feltöltődj energiával és azt szórhasd a környezetedben.

A vezetett mozgás- (tánc) meditáció segítségével / gyakorlásával, megváltoztathatjuk a világunkat, a nélkül, hogy elhagynánk a szobát, a termet.

A test, a lélek és a szellem harmóniája szükségeltetik az EGÉSZséghez.

Gyakoroljuk együtt az EGYedülLÉTet!

Számtalan tudományos kutatás bizonyítja már a tánc megannyi pozitív hatását, én mégis a saját tapasztalatom alapján ajánlom „csinálását”, gyönyört adó érzetének megtapasztalását.